zaterdag 22 augustus 2015

Dag 16 - Savannah

Vandaag zijn we terug naar Georgia gereden. Een korte rit van een uur of twee die eindigt als je via de Talmadge Memorial Bridge de stad binnenrijdt. Savannah is de oudste stad van Georgia, gesticht in 1733.

Nadat we hadden ingecheckt zijn we een stukje door het centrum gaan lopen. Bij een bar om de hoek waren ze aan het filmen voor "Party Down South":

Het is een realityserie in de lijn van The Jersey Shore: 8 mensen in een huis die een paar weken lang vooral erg veel drinken en feesten. De gemeente had gehoopt dat ze op priveterrein buiten de stad zouden blijven, maar helaas:

De Savannah City Hall Dome uit 1905. De koepel was oorspronkelijk van koper, maar sinds 1987 is er bladgoud op aangebracht nadat een filantroop $240.000 had geschonken:

We zitten in het Andaz Savannah hotel, middenin het oude centrum van Savannah. Met een groot plein voor de deur waar de hele dag mensen met water aan het spelen zijn:

En City Market een stukje verderop, met cafe's en een bandje dat buiten staat te spelen. De hele dag door flink wat te zien...

... behalve als het regent natuurlijk. En dat deed het toen we net zaten te eten:

Het gaat hier echt zo ongenadig hard, vaak tegen het einde van de dag...

... maar een half uur later is het droog en loopt iedereen weer rond alsof er geen regen is geweest:

's avonds zijn we langs River Street gelopen. Aan deze straat staan oude katoenpakhuizen waar nu gallerien en bars in zitten...

En souvenirwinkels natuurlijk:

Zo aan het water kun je er mooi naar de voorbijvarende schepen kijken. En naar The Georgia Queen Paddle Steamer die hier aan de kade ligt:

Savannah heeft de grootste haven voor vrachtschepen aan de oostkust van Amerika...

... dat was ook de reden dat in 1991 de brug vervangen is door een hogere versie: de nieuwe grotere schepen pasten er anders niet onderdoor:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten