zaterdag 8 augustus 2015

Dag 02 - Vancouver

Tim Hortons is de grootste koffieketen van Canada, maar in Vancouver zijn er nog steeds meer Starbucks filialen. Vanochtend hebben we de underdog dus maar gesupport met een ontbijtje:

Daarna zijn we met de gratis shuttlebus naar het Capilano Suspension Bridge Park gegaan:

Dit park is aangelegd rondom een hangbrug die oorspronkelijk werd gebouwd in 1889, maar de huidige brug stamt uit 1956. Kia’palano was de naam van een opperhoofd uit de 19e eeuw. Aan het begin van het park hebben ze een aantal totempalen staan:

De Cliffwalk is een pad dat met 16 ankers aan een steile wand is bevestigd:

De hangbrug waar je overheen gaat is 70 meter hoog en 137 meter lang. Het slingert allemaal aardig op en neer terwijl je loopt!

Aan de andere kant van de brug kan je over een 30 meter hoog pad door de toppen van Douglas sparren lopen:

Na een uur of twee te hebben rondgelopen vonden we het wel mooi geweest...

... op naar het centrum, waar vanaf 13:30 een pre-meet voor Blythecon Vancouver was. Aan de Vancouver Harbour is wel aardig wat te beleven. Het begon inmiddels een beetje te regenen, dus deze 20 meter hoge regendruppel, "The Drop", was vrij toepasselijk geplaatst:

Op de achtergrond het cruiseschip MS Noordam, van de Holland America Line. Er kunnen 1912 passagiers op de boot:

De watervliegtuigjes vliegen hier af en aan, voor rondvluchten, of bijvoorbeeld om mensen naar Victoria Island te brengen:

Boven bij Jack Poole Plaza stond een beeld "Digital Orca", van Douglas Coupland:

Aan het begin van het plein staat de fakkel van de Olympische Winterspelen van 2010:

De vlam is door 12.000 mensen bijna 45.000 kilometer door Canada gebracht en de fakkel werd uiteindelijk door vier atleten ontstoken:

Bij de meet was het behoorlijk druk. Voor Blythecon morgen hebben ze 190 kaarten verkocht:

Een zombie Blythe:

Aan het eind van de middag zijn we nog met een paar Japanners naar een knopenwinkel in de buurt gegaan. Inmiddels wel weer in de regen:

's avond zijn we bij Fritz friet gaan eten:

Naja, "friet", de Canadese specialiteit: poutine. Dat is friet in een bakje, met jus eroverheen en stukjes kaas er doorheen gebrokkeld. Leuk om een keer te eten, maar mayonaise is toch lekkerder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten