dinsdag 18 augustus 2015

Dag 12 - Just cruisin'

Vandaag een dagje door North Carolina gecruised. 's ochtends zijn de eerst de Blue Ridge Parkway richting het noorden opgereden.

Hoe hoger we kwamen, des te mistiger het werd...

... we wilden eigenlijk het Linn Cove Viaduct bekijken, maar ook dat zat in de dikke mist:

Onderweg kwamen we nog langs een vrachtwagen die van de weg was geraakt. Politieagentje die de boel aan het regelen was:

Op weg naar beneden kwamen we langs Price Lake. Op de parkeerplaats zeiden ze nog dat er een mooie wandeling omheen te maken was, maar dat hebben we mooi overgeslagen:

We zijn doorgereden naar Blowing Rock:

Het heet hier Blowing Rock omdat de wind van onderen tegen de rotsen aanwaait en bij het uiteinde van de rots bijna recht omhoog komt....

Volgens een Cherokee legende sprong een indiaan van de rots naar beneden, maar werd hij door de wind weer terug omhoog geblazen. Vandaag waaide het niet, dus dat viel niet te testen:

Normaal gesproken heb je van bovenaf een spectaculair uitzicht over de vallei eronder... Vandaag was het zicht misschien een meter:

Vanuit de auto zie je hier trouwens de ranzigste spinnenwebben. Soms zijn zitten er halve bomen mee vol:

Dan zien we liever groundhogs, die hangen hier ook regelmatig in de berm rond; een Amerikaanse marmot van een halve meter lang:

En wilde kalkoenen hebben we er ook al een aantal van zien lopen. Die schijnen sinds een aantal jaar weer volop aanwezig te zijn, behalve rond de kerst:

Al met al hebben we vandaag ruim 400 kilometer gereden. "Even een stukje cruisen"...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten