maandag 17 augustus 2015

Dag 11 - Nashville, Crossville, Asheville

Vandaag een lange rit van Nashville naar Asheville. Totaal ongeveer 500 kilometer gereden, gelukkig wel met een aantal stops tussendoor. Eerst zijn we naar Crossville gereden. Hier staat de grootste boomhut ter wereld. Toen we er aankwamen bleek de boel afgesloten te zijn...

... rare Engelse teksten als "No Trespassing", snapte ik als domme toerist natuurlijk niks van, dus maar om het hek heengeklommen en gaan kijken. Toen ik op het terrein was kwamen er nog twee Amerikanen aanrijden, maar die durfden het schijnbaar niet aan...

In 1993 kreeg Horace Burgess van God te horen dat hij een 'tree house' moest bouwen. Uiteindelijk is het dit bouwwerk geworden; een 30 meter hoog gebouw, om een 25 meter hoge eik heen:

Het gebouw is een paar jaar terug gesloten door de staat omdat het niet veilig zou zijn voor bezoekers (lastig naar binnen gaan met een rolstoel, geen lift, dat soort onzin)...

Aangezien Valeri bij de auto stond te wachten en je het terrein dus eigenlijk niet op mocht heb ik me maar niet aan de verdiepingen gewaagd (weinig zin om ergens naar beneden te donderen). Een foto van internet van een verdieping waar hij een kerk met een basketbalveld heeft gebouwd:

De volgende stop was bij de Tanger outlet in Sevierville; altijd mooi om even de benen te strekken en tegelijkertijd goedkoop kleren in te slaan! Iets verderop in Sevierville was "The World's Largest Knife Showplace". Een gigantische winkel vol messen en opgezette beesten: 

Een olifantenhoofd, kan natuurlijk niet ontbreken in de collectie:

En waar ben je zonder giraffenhoofd:

In de jaren 1800 liepen er 70 to 80 miljoen buffels rond in de Verenigde Staten. Gemiddeld een op de 10 miljoen was een witte buffel. Deze is per ongeluk doodgeschoten en daarna opgezet:

Dat zal waarschijnlijk niet met een roze damespitooltje gedaan zijn:

"Lizard Lick Towing", een reality-serie uit de VS. Met hun eigen messen, want als je geen eigen messenlijn hebt tel je niet mee ^_^

Op weg naar Gatlinburg kwamen we door Pigeon Forge. Dit bergdorpje begint aardig op Orlando of Las Vegas te lijken. Het pretpark van Dolly Parton is hier gevestigd: Dollywood. En je hebt een aantal gigantische attracties, zoals een museum van de Titanic, half zo groot als het origineel. Kostte 25 miljoen dollar:

Een wassenbeeldenmuseum, met een variant op Mt. Rushmore en King Kong:

En een filiaal van Wonderworks, met meer dan 100 attracties in een op de kop liggend huis:

Zoveel bizarre shit dat we snel zijn doorgereden naar Ole Smokey Moonshine. Bij deze toeristische stokerij hebben ze de hele dag door bandjes spelen...

... en je kunt er natuurlijk verschillende smaken moonshine gratis proberen. De moonshine wordt hier in Gatlinburg gestookt sinds het in 2010 gelegaliseerd is:

De appeltaart-variant was erg lekker. Maar ze hebben er bijvoorbeeld ook moonshine perziken...

... of moonshine augurken. Alles om goed dronken van te worden!

Voor we weggingen hebben we nog een hotdog gegeten. Dat was ook weer vrij vaag: ik wilde betalen ($6), maar de vrouw achter de balie zei "I'm not gonna charge you"... Ik kijk d'r verbaasd aan en vraag waarom niet. "I don't feel like it". Uhm, OK, bedankt dan! Op naar de Smoky Mountains... De naam Smoky Mountains komt van de Cherokee Indianen die hier oorspronkelijk leefden. "Place of the blue smoke", noemden ze het, naar de mist die hier vaak in de bergen hangt:

Het laatste stuk naar Asheville zijn we over de Blue Ridge Parkway gereden. De Parkway is Amerika's langste park, van 755 kilometer lang en loopt door Virginia en North Carolina:

Bovenop een van de bergen ligt de State Line tussen Tennesse en North Carolina. Het was inmiddels gaan regenen, dus je kreeg er een beetje een Twin Peaks gevoel bij:

's avonds hebben we bij Taco Bell gegeten. Ze adverteren hier steeds met de Dare Devil taco's. Ik had de heetste variant geprobeerd: Fiery Ghost Pepper, en die brandt inderdaad aardig je bek uit:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten