vrijdag 21 augustus 2015

Dag 15 - Historic Downtown Charleston

Vandaag zijn we het historische centrum van Charleston in gegaan. Charleston is de oudste stad van South Carolina. Het is in 1670 gesticht als Charles Town, ter ere van Koning Charles II van England. De stad staat vol met oude huizen:

Het Kress Building, een art-deco gebouw uit 1931 wordt nu gebruikt door H&M. In 1960 werd er in dit filiaal geprotesteerd tegen de rassenscheiding van de lunchhoek in de winkel:

Iets verderop staat het Riviera Theatre uit 1939. Toen het opende waren er 789 stoelen op de benedenverdieping, 125 stoelen voor op het balkon voor blanken en 279 stoelen op de gallerij voor zwarten. De toegangsprijs was destijds 25 cent voor blanken, 10 cent voor kinderen en 15 cent voor zwarten:

Aan het water bij de Battery staat het Edmondston-Alston House uit 1825. Het huis is nu een museum:

Iets verderop in de straat stond dit huisje. Komt verder niet terug in de boekjes, maar ziet er wel leuk uit:

Verderop in het centrum staat het Nathaniel Russell House uit 1808. Russell kwam hier wonen in 1765, toen Charleston een rijke havenstad was. Van buiten ziet het er niet zo groot uit, maar het heeft een vloeroppervlak van 920 vierkante meter:

Rainbow Row is de naam voor een rijtje van dertien kleurige huizen aan East Bay Street:

In het Waterfront Park staat deze Ananasfontein. Ananassen zie je vaker terug in Charleston. Ze staan voor gastvrijheid:

In The Old Slave Mart is nu een museum gevestigd, maar vroeger werden hier slaven verhandeld. Het gebouw is het laatste slavenveilingsgebouw in North Carolina en staat sinds 1975 op het National Register of Historic Places:

In het French Quarter staat het Dock Street Theatre uit 1809. Het gietijzeren hekwerk is er in 1935 aan toegevoegd. In 2010 is het gebouw voor $19.000.000 gerenoveerd: 

Charleston Fire Department:

De Emanuel African Methodist Episcopal kerk stamt uit 1816. Het is de oudste African Methodist Episcopal kerk in de Verenigde Staten.

Op 17 juni werden er 9 mensen vermoord in deze kerk, door een 21-jarig blanke man die hoopte zo een rassenoorlog te kunnen ontketenen. Voor de ingang zijn nu allemaal bloemen en borden ter nagedachtenis aan de slachtoffers geplaatst:

Het Joseph Manigault House is een van de mooiste huizen in Charleston. Het is gebouwd in 1803 en staat sinds 1973 op de monumentenlijst. In 1920 was men nog van plan om het af te breken zodat er een benzinestation gebouwd kon worden:

Het Aiken-Rhett House is een huis uit 1820 waar gouverneur William Aiken, Jr. vroeger woonde. Het huis is 142 jaar in de familie gebleven tot het in 1975 werd verkocht aan de The Charleston Museum:

Ondertussen is het zo belachelijk heet geworden dat we blij zijn als we weer even in de auto met airco kunnen stappen om af te koelen:

Nog even kort bij de outlet gekeken, maar ook daar is het natuurlijk gewoon lekker warm... Dus toen maar 's gaan chillen bij het hotel.
 

's avonds dachten we nog even naar wat winkels te gaan, maar na de eerste begon het als een gek te hozen. Dus dat was behoorlijk... naja...


... de auto voor ons vatte het mooi samen met z'n nummerbord:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten