maandag 10 augustus 2015

Dag 04 - Vancouver

De laatste dag in Vancouver. Vanochtend hebben we bij het hotel een paar fietsen geleend en zijn naar Stanley Park gefietst.

Het park stamt al uit 1886. Het is niet door een architect ontworpen, maar door de jaren heen zo gevormd. Grote delen van het 'park' zijn nog steeds dichtbebost. Het hele park is omgeven door water, met uiteraard een haventje:

Bij Brockton Point staan een aantal totempalen. De eerste 4 palen zijn hier in 1924 naartoe gehaald. De meeste palen zijn replica's, omdat de originele in een museum staan:

Dit was er een van een adelaar die een orca vasthoudt. De adelaar staat voor het koningsschap van de lucht, de orca voor de heerschappij van de zee:

In het park zijn ook een aantal beelden te zien. Zoals dit beeld, "Shore to Shore", gemaakt om de band tussen de originele inwoners en Portugal te herdenken.

Een beeld van Harry Jerome, de atleet die brons won op 100 meter bij de Olympische spelen van Tokyo in 1964:

"Girl in a Wetsuit", het lijkt een kopie van "The Little Mermaid" in Kopenhagen:

Dit boegbeeld is een replica van het beeld dat op de "Empress of Japan" zat; een schip uit 1890 dat rondvoer tussen West Canada en het verre oosten. In de jaren tussen 1890 en 1922 heeft het schip ruim 4 miljoen kilometer afgelegd!

De Lions Gate Bridge uit 1938. De brug is 1823 meter lang en 111 meter hoog. Er gaat een driebaansweg overheen waarvan de rijrichting, al naar gelang de drukte, wordt aangepast gedurende de dag:

Van de week waren ze in de stad aan het filmen, vandaag werden in Stanley Park opnames gemaakt. Vancouver wordt wel "Hollywood North" genoemd:

Siwash Rock is een 15 meter hoge rots met een Douglas spar erop. De rots is ongeveer 32 miljoen jaar oud. De boom die erop staat een jaar of 50:

Op weg terug naar het hotel kwamen we nog langs deze beelden: A-maze-ing Laughter. Een groep van 14 beelden van 3 meter hoog. "May this sculpture inspire laughter playfulness and joy in all who experience it."

Tussen de middag hebben we geluncht bij Subway. De Atlantic Canada Lobster Sandwich, goed te doen!

's middags zijn we nog even met de Aquabus naar het Olympisch Dorp in Southeast False Creek gegaan:

Hier staat sinds vorig jaar het beeld "Human Structures", dat uit 64 kleurige mannetjes bestaat. Het staat symbool voor de mensheid die verbindt met de mensheid. Beetje hippieshit dus, maar wel leuk om te zien:

"The Birds" zijn twee metershoge mussen die er sinds de Olympische Spelen in 2010 staan:

Het gebouw van Science World, gebouwd voor Expo '86. Er zit nu een museum in: 

Op weg terug naar het hotel kwamen we nog langs deze totempaal: "Trans Am Totem"

Aangezien we morgenochtend om 06:00 naar Atlanta vliegen zijn we 's middags vast verhuisd naar een hotel dat op het viegveld ligt. Mooi vanuit de kamer een beetje kijken naar de startbaan en de gates...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten