vrijdag 7 augustus 2015

Dag 01 - Vancouver

We hebben afgelopen nacht bij Ibis Schiphol Amsterdam Airport geslapen. Dit is erg goed bevallen! Er rijdt elk kwartier een shuttlebus waarmee je 10 minuten later op Schiphol staat. En als je een pakket boekt mag je de auto er drie weken gratis parkeren. De vlucht viel erg mee; een goede 9,5 uur later kwamen we aan bij Vancouver Airport. Wel cool om de stad vanuit de lucht te zien. Op de rivier die er doorheen stroomt drijven allemaal boomstammen:

Ze doen hier bij de douane niet aan vingerafdrukken, maar wel aan enorm veel vragen stellen >< Wat kom je doen? Hoe lang blijf je hier? Hoe ben je op Schiphol gekomen? Wat ga je bezoeken in Vancouver? Een beetje vaag allemaal, maar schijnbaar gaven we de juiste antwoorden, want een uur nadat we geland waren zaten we al op de hotelkamer:

's middags zijn we wat door de stad gaan lopen. Op Granville Street waren ze een kerstscene voor een film aan het opnemen. Apart om te zien: bijna 30 graden buiten en dan kerstversiering:

Vanaf de cruise terminal bij Canada Place vertrekken regelmatig zulke groten schepen. Een groot aantal cruises naar Alaska vertrekt hiervandaan:

Het centrum is vrij klein, maar wel gezellig. Al lopen er ook een hoop daklozen rond. Er staan wel een hoop oude gebouwen, zoals het Orpheum, uit 1927:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten